Over ons

Een goede teamspirit resulteert in goede prestaties

Visie

Onze visie is heel simpel en helder; Wij geloven dat een goede teamspirit resulteert in goede prestaties. Wielrennen is in de eerste plaats een teamsport waarin de renners elkaar versterken en ondersteunen.

Door het creëren van de juiste sfeer en sterke vriendschapsbanden binnen het team tillen we de volledige ploeg naar een hoger niveau. In ons team is er op alle vlakken ruimte voor eigen inbreng van de renners en hanteren we een open en transparante communicatie. Samen sterk is onze leuze, maar ook onze kracht.

2000
opgericht
0 +
Medewerkers
0
Renners

Ontstaan

De bezielers achter het Hubo Titan cargo cycling team zijn Glenn Paenen en Kris Kuypers. Het idee voor de ploeg ontstond in 2015, toen ze zelf actief “Elite zonder Contract” renners waren. Samen de krachten bundelen in een kleinschalige ploeg met de juiste teamspirit, uitrusting en motivatie, daar wilden ze voor gaan. Een gedachte die blijkbaar aansloeg, want al snel stroomden de renners aanvragen binnen. Niet alleen de renners waren enthousiast, ook verschillende sponsors boden zich spontaan aan om mee in dit project te stappen. Zo werd in 2016 het – Hubo Aerts Action Bike Cyling team geboren. Met 6 renners, meer dan oorspronkelijk gepland, maar met dezelfde basisvoorwaarden als initieel gesteld.

Sinds 2022 werd het team overgenomen door Joren, Eddy en Bart.
Joren is een ervaren renner en zit al op de koersfiets sinds zijn 5e levensjaar, waardoor hij de kneepjes van het vak helemaal kent. Met deze kennis zet hij de sportieve kant van het verhaal helemaal op punt.

Eddy is de ideale sportbegeleider, als ex-renner en wielerfreak kan hij zijn ervaring van in de wielerwereld overbrengen naar de jongeren-generatie van vandaag, en is daarmee de geknipte man om mee deze ploeg te runnen.

Bart is sinds 2 jaar actief in ons team, door zijn passie, gedrevenheid en leergierigheid voor het wielrennen, leer hij snel bij en zo weet hij de ploeg perfect te begeleiden en te sturen waar nodig.

Team

Waar het allemaal om draait in onze ploeg? Dat is zonder twijfel ons team van gemotiveerde en enthousiaste renners. We zijn trots dat we in ons zesde bestaansjaar al met een sterk team naar buiten kunnen komen.

We proberen met dit team de perfecte mix van ervaring en jeugd te brengen. Het team is samengesteld om te scoren, en zijn ervan overtuigd dat onze toppers zich ook in 2022 weer in beeld gaan rijden en meermaals op de hoogste trede van het podium zullen staan.

Ambitie

De ambitie in 2022 ligt weer hoog. De mannen van “Hubo” zijn een begrip geworden en Belgische topploegen houden rekening met ons. Nu we een goed uitgebalanceerd team hebben, zowel op de fiets als de omkadering, mikken we hoog in de Beker van België.

Maar ook als team ervoor zorgen dat elke renner minimaal één overwinning kan boeken.

En daarnaast zullen we er ook alles aan doen om elk seizoen een kampioenentrui binnen de ploeg te bemachtigen.

2022

Het blijft ons doel alsmaar te blijven groeien op een gezonde manier, zonder een stap over te slaan. Wij mikken om in de toekomst een continentaal team uit te bouwen en zo onze sponsors meer publiciteit te kunnen bieden.

Dit zal natuurlijk allemaal afhangen hoe we sportief en financieel dit project verder kunnen uitbouwen.

Tot kijks op één van de wedstrijden!

Volgende races

Zuid Kempense Pijl
PK Onze-Lieve-Vrouw-Waver
Nieuwrode Beker Van België
GP Juul Marinus

Volg onze ploeg

Nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

© 2022

Hubo Titan Cargo – Cycling Team

Website door UNIKAVI.be