Over ons

Een goede teamspirit resulteert in goede prestaties

Visie

Onze visie is heel simpel en helder; Wij geloven dat een goede teamspirit resulteert in goede prestaties. Wielrennen is in de eerste plaats een teamsport waarin de renners elkaar versterken en ondersteunen.

Door het creëren van de juiste sfeer en sterke vriendschapsbanden binnen het team tillen we de volledige ploeg naar een hoger niveau. In ons team is er op alle vlakken ruimte voor eigen inbreng van de renners en hanteren we een open en transparante communicatie. Samen sterk is onze leuze, maar ook onze kracht.

2000
opgericht
0 +
Medewerkers
0
Renners

Ontstaan

De bezielers achter het Hubo Titan cargo cycling team zijn Glenn Paenen en Kris Kuypers. Het idee voor de ploeg ontstond in 2015, toen ze zelf actief “Elite zonder Contract” renners waren. Samen de krachten bundelen in een kleinschalige ploeg met de juiste teamspirit, uitrusting en motivatie, daar wilden ze voor gaan. Een gedachte die blijkbaar aansloeg, want al snel stroomden de renners aanvragen binnen. Niet alleen de renners waren enthousiast, ook verschillende sponsors boden zich spontaan aan om mee in dit project te stappen. Zo werd in 2016 het – Hubo Aerts Action Bike Cyling team geboren. Met 6 renners, meer dan oorspronkelijk gepland, maar met dezelfde basisvoorwaarden als initieel gesteld.

Deze wielerdroom is mogelijk gemaakt door de vele enthousiaste renners en sponsors die zich vrijwillig aansloten. Maar het is ook de passie van Glenn en Kris die het succes van deze ploeg mee bepalen. Kris is de ideale sportbegeleider en door zijn ervaring in de sportwereld de juiste man om deze ploeg te runnen. Glenn neemt zijn ervaring als zaakvoerder van Itact mee om de ploeg perfect te begeleiden en te sturen waar nodig. Ook Bart zal het team versterken met een functie als PR-manager. Om nog beter in te spelen op de behoeftes van onze partners. Als 4e man nemen ze Robin mee in hun verhaal, een ervaren renner en dit om de sportieve kant van het verhaal helemaal op punt te zetten. 

Team

Waar het allemaal om draait in onze ploeg? Dat is zonder twijfel ons team van gemotiveerde en enthousiaste renners. We zijn trots dat we in ons vijfde bestaansjaar al met een sterk team naar buiten kunnen komen. We proberen met dit team de perfecte mix van ervaring en jeugd te brengen. Het team is samengesteld om te scoren, en zijn ervan overtuigd dat onze toppers zich ook in 2021 weer in beeld gaan rijden en meermaals op de hoogste trede van het podium zullen staan.

Zo kunnen we tot op heden terugblikken op een geslaagd 2019: met 20 overwinningen van maar liefst 9 verschillende renners. We kunnen dus stellen dat onze kern in de breedte scoort. Ook behaalde overwinningen kunnen tellen! Jelle Mannearts werd Belgisch kampioen, Joren werd Provinciaal kampioen, Pieter won de grote prijs te Belsele en een rit in de ronde van Vlaams Brabant. In deze laatste wedstrijd won ook Robin een etappe. Matthias won dan weer Schaal Schoeters en onze belofte Tuur won de GP Indekeu.

Deze trui kon hij tot op heden nog niet laten zien door de u allen welbekende Covid-­19 pandemie. Alhoewel, de nieuwe start van het wielerseizoen 2020 starte begin juli, we zijn twee weken verder en Jelle stond als 3de al op het podium te Zolder. Bloemen waren ook al voor ons via Joeri Stalleart (ex Corendon), hij won voor enkele profs de eerste wedstrijd van het seizoen. Iets waar er weer velen jaloers op zijn. Binnen het bestuur kunnen we steeds rekenen op Glenn, Kris, Matthias en Bart. Ze zetten hun schouders steeds met passie onder deze ploeg. Ook op hun manier dragen ze een sportief steentje bij. Met hun ervaring zetten ze de grote lijnen uit bij zowel de renners als de verzorgers.

Stats

Ambitie

De ambitie in 2021 ligt weer hoog. De mannen van “Hubo” zijn een begrip geworden en Belgische topploegen houden rekening met ons. Nu we een goed uitgebalanceerd team hebben, zowel op de fiets als de omkadering, mikken we hoog in de Beker van België. Ook in Nederlandse Topcompetitie hopen we onze sponsors de nodige publiciteit te geven. Deze wedstrijden krijgen immers aandacht op de televisiezender Eurosport.

Onze grenzen reiken ook verder als België. Enkele rittenwedstrijden in Frankrijk staan op het programma. Om ons hecht team verder te smeden gaan we ook met de ganse ploeg op trainingsstage in Spanje.

2021

Het blijft ons doel alsmaar te blijven groeien op een gezonde manier, zonder een stap over te slaan. Wij mikken om in de toekomst een continentaal team uit te bouwen en zo onze sponsors meer publiciteit te kunnen bieden.

Dit zal natuurlijk allemaal afhangen hoe we sportief en financieel dit project verder kunnen uitbouwen.

Tot kijks op één van de wedstrijden!

Volgende races

Volg onze ploeg

Nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

© 2021

Hubo Titan Cargo – Cycling Team

Website door UNIKAVI.be